Кошик
339 відгуків
Актуальные предложения! Успей купить уже сегодня!Ищите здесь
DeTechnik - focus on quality
+380 (96) 597-87-86
Кошик
Вибираємо столові прилади: що потрібно знати?

Вибираємо столові прилади: що потрібно знати?

Самий точний прилад – столовий. І це не дивно. Без нього не проходить жоден захід не сімейний обід , ні строгий діловий обід. Столові прибори не змінна річ вжитку. Вони використовуються кожен день, тому важливо, щоб вони були зручні, міцні і звичайно ж мали естетичний вигляд.

столові прилади

Які ж правила вибору столових приладів?

- матеріал;

- форма;

- співвідношення ціна – якість.

З чого виготовляють столові прилади?

Сучасні виробники використовують широкий спектр матеріалом: дерево, алюміній, мельхіор, нейзильбер, нержавіюча сталь, срібло і пластмаса. Дерев'яні столові прилади давно відомі нам. Наші предки користувалися ними в повсякденному житті. Але, якщо бути об'єктивним, то такі прилади не підходять для побуту, вони насичують вологу і швидко втрачають свій презентабельний вигляд.

столові прилади

Алюмінієві прилади – відбиток радянського союзу, ви можете знайти їх приклади на бабусиній кухні, але серед сучасної кухонного начиння їм немає місця. Вони не відрізняються міцністю, змінюють колір і через деякий час використання, навряд чи підійдуть до сервіровці святкового столу.

Нержавіюча сталь – найбільш популярний матеріал сучасних приладів. Вона володіє такими якостями, як стійкість до деформацій, зносостійкість і довговічність. Ще одним плюсом стало те, що вона не вступає в реакцію з кислотами і солями, не насичує запахи і не змінює колір.

столові прилади

Прилади з нейзильберу і мельхіору відрізняються стійкістю, міцністю, високою якістю і оригінальним зовнішнім виглядом. Вони відносяться до класу люкс, відповідно і цінова політика набагато вище.

Срібні прилади – предмет розкоші. Вони часто зустрічалася в будинках поміщиків. Сьогодні, не дивлячись на високу ціну, столові прибори зі срібла займають почесне місце в будинку і прикрашають стіл роблячи його сервірування більш витонченою.

На що ми звертаємо увагу при виборі?

1.       Блиск. Столові прилади повинні блищати, не залежно від того, буде колір сірим або білим, але обов'язково повинен бути присутнім.

2.       Товщина. 1,5 -4 мм - оптимальна товщина для якісного приладу виконаного з нержавіючої сталі.

3.       Дефекти. Столові прилади не повинні мати подряпин, сколів, повинні бути добре зашліфовані.

4.       Запах. Ніякого аромату. Якщо він присутній, то це говорить про те, що при виготовленні були використані не якісні матеріали.

столові прилади

Форма столових приладів може відрізнятися. Вилка може мати довгі або короткі зубці. Ложка, відповідно має різну глибину. Все залежить від ваших уподобань і звичок. У будь-якому випадку вибираючи столові прилади, дотримуйтесь основних правил вибору та керуйтеся не тільки зовнішнім виглядом, але і практичність.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner