Набори столового приладдя
Як не дивно найточнішими приладами у світі заведено вважати — столові. Без них складно уявити наше дозвілля за столом. Адже етикет вимагає точної розкладки столового приладдя, відповідно до правил і норм. Крім того, столові прилади дуже доповнюють сервірування столу, тому важлива не тільки їхня якість, але й форма й бездоганний зовнішній вигляд. Сучасний виробник пропонує нам столове приладдя зі сталі, алюмінію, меляра, срібла та навіть дерева. Останні, правда, більше підходять до декорування столу, ніж щоденного застосування. Тривалий час у побуті використовувалися алюмінієві прилади, так звані пережитки минулого, не надто міцні та хитромудрі. Їх із задоволенням конфігурували прилади з неіржавкої сталі — міцні, непіддатливі деформаціям, такі прилади мають досить ергономічний вигляд і мають вигляд як на буденному, так і на святковому столі. Першокласними приладами заведено вважати прилади, виготовлені зі срібла. Вони мають стильний вигляд та коштують дорого.
У цій групі ви знайдете широкий вибір столового приладдя з неіржавкої сталі, покритої сріблом від торгової марки Rossner і Zegg.
- 2 092,50 ₴Немає в наявностіMR168B D31+380 (96) 101-18-98
- 2 092,50 ₴Немає в наявностіT5742+380 (96) 101-18-98
- 1 878,60 ₴Немає в наявностіT5740+380 (96) 101-18-98
- 1 953 ₴Немає в наявностіPL44D36+380 (96) 101-18-98
- 1 953 ₴Немає в наявностіPL44D37+380 (96) 101-18-98
- 1 953 ₴Немає в наявностіPL44D38+380 (96) 101-18-98
- 2 046 ₴Немає в наявностіPL42D39+380 (96) 101-18-98
- 2 046 ₴Немає в наявностіPL44D39+380 (96) 101-18-98
- 2 046 ₴Немає в наявностіPL42D38+380 (96) 101-18-98
- 446,40 ₴Немає в наявностіEH 8001+380 (96) 101-18-98
- 1 599,60 ₴Немає в наявностіEB-5821D+380 (96) 101-18-98
- 1 599,60 ₴Немає в наявностіEB-5812B+380 (96) 101-18-98
Територія столового приладдя... Як зробити вибір
Сервірування столу було б неможливе, не будь в арсеналі господинь столового приладдя. Вони необхідні нам для щоденного використання. Але якими приладами користуватися найкраще? Нумо розберемося.
Здавна для виготовлення столового приладдя використовувалася дерево. Матеріал досить екологічний, але не надто пристосований до побуту. Такі прилади спочатку мають гарний вигляд, але за частого використання втрачають свій привабливий зовнішній вигляд, насичують запахи та темніють. Тому для вилазки на природу підійдуть ідеально, а для буденних сніданків-обідок краще вибрати, що є практичнішим.
Алюмінієві прилади безперечно міцніші за попередні, і треба сказати, вони тривалий час займають лідерські позиції. Але мінус їх очевидний, мало того, що вони здатні вступати в реакцію з кислотами та не дуже добре впливають на наш організм, так вони ще й гнуться, а згодом і змінюють колір. Що саме по собі не дуже естетично.
Прилади з неіржавкої сталі лідерами в сучасному світі. Міцні, приємні зовні, зручні в користуванні та не потребують особливого догляду. Вони чудово вписуються в атмосферу як буденного обіду, так і святкової вечері та матимуть стильний та привабливий вигляд. у складі таких приладів не тільки високоякісна сталь, але хром із нікелем (у малих кількостях). Такий сплав дає змогу приладам протистояти іржавінню, бути сповненими блиску та не вступати в реакцію з кислотами.
Мельхіорові прилади заведено відносити до приладів високого класу. Вперше вони з'явилися на ринку наприкінці 50х років, це сплав міді, нікелю та цинку. Найчастіше такі прилади покриваються сріблом або золотом.
Срібні прилади з гордістю можна назвати першокласними приладами. Вони можуть не тільки прикрашати ваш стіл, але й переходити з покоління до покоління. Стоять прилади дорого, мають показний вигляд.
Отже, визначившись із матеріалом, залишається вибрати якісний набір. Запам'ятайте не завжди дорогий річ за правдою високої якості. Орієнтуйтеся за кількома критеріями. Перше — наявність блиску. Він має бути сірого або білого кольору, але обов'язково має бути. Друге, жодних задирок, зубці мають бути не тупими та не надто гострими, ніжка обов'язково з вигином, жодних сторонніх запахів. Ніж правильно заточений, ложка не плоска.
Прикупивши набір, пам'ятайте, що догляд за ним теж має бути відповідним. Тримати в чистоті столове приладдя з неіржавкої сталі просто. Досить вимити їх мийним засобом у теплій воді. Якщо довго тримати прилади у воді є ризик утворення розводів і темних плям, з виникненням такої проблеми досить додати до води оцту або лимонної кислоти. Прийшовши до миття срібних і мелярських приладів, потрібно бути обережним і запам'ятати кілька простих правил — після миття розміщуємо прилади в содовий розчин, а потім натираємо спеціальними серветками, доводячи до блиску.
Якщо ми говоримо про форми та стилі, то їх велика кількість від класичних помпезних, від яких віє старовиною та стриманістю до мінімалістичних у стилі модерну. Вам залишається вибрати тільки той, який найбільше відповідає вашим запитам і смакам.