Сковорідки
- 849 ₴В наявностіCF-GP28
- 799 ₴В наявностіCF-FP28
- 1 325 ₴В наявностіBH-6580
Основні правила вибору сковороди
Без сковороди рідко проходить процес приготування їжі, саме тому підіймається питання про вибір якісного продукту. Чим варто керуватися під час вибору? Чи важлива форма та діаметр сковороди? І яку роль відіграє матеріал, з якого вона виготовлена?
Де готувати?
Чи має значення, на якій плиті готувати їжу? Для самої їжі немає, але ось для сковороди є деякі нюанси. Газовій плиті все рівно, якого розміру та з чого виготовлена сковорідка. Вона прекрасно нагріє чавунну й алюмінієву сковороду, у такий спосіб даючи вам змогу почати готувати. Електрична плита, теж не дуже вибаглива для неї важливо, щоб виріб, який на неї ставлять, мав гладку, а не шорстку поверхню діаметром полискається з конфоркою. Сучасні індукційні плити люблять старі добрі чавунні сковорідки та сковорідки з неіржавкої сталі, хоча фахівці стверджують, що необхідно використовувати багатошарові сковорідки з якісним антипригарним покриттям.
З чого виготовлено?
Матеріал, який використовують для виробництванизу сковороди дуже важливий. Від нього залежить, скільки часу потрібно, щоб нагріти сковороду і як довго вона зберігатиме тепло. Найпоширенішими матеріалами є — чавун, алюміній, неіржавка сталь, мідь.
Чавунні сковорідки вирізняються надійністю і міцністю. Їх із легкістю можна віднести до найбільш довговічних кухонних предметів. Чавун дуже повільно нагрівається, але чудово зберігає тепло та довго його віддає. Догляд за такою сковородою мінімален, досить ополоснути теплою водою. У процесі приготування, ви можете користуватися будь-якими лопатками, чавун не боїться подряпин.
Сковорода з алюмінію вирізняється гарною теплопровідністю. Вона не має великої ваги. Але мінус у тому, що алюмінієва сковорода вступає в реакції різного роду, як із кислотами, так і із солями. Вона схильна до подряпин і деформацій. Її гарний зовнішній вигляд швидко втрачається. Якщо й вибирати сковороду, то з алюмінію поєднаного зі сталлю, така сковорода матиме багатошарове дно й антипригарне покриття, завдяки чому стане набагато міцнішим, але тепло проводитиметься набагато повільніше.
Сковорідки з міді, найімовірніше, кухонна пам'ятка, ніж предмет щоденного використання. Вони варті дорого, але користуватися ними зручно. У разі неправильного догляду така сковорода швидко побллекне. Для того, щоб зробити їх міцнішими до міді, додають сталь, отже, сковорода стає стійкішою до подряпин і деформацій.
Загалом, більшість сучасних моделей сковорідок йде з антипригарним покриттям. Хоча його міцність стоїть під великим питанням. Тефлон за температури понад 200 градусів відновлює отруйні пари. Та й належить до покриття різного роду потрібно з великою обережністю, адже будь-яка подряпина завдає шкоди. Мити м'якими губками, перемішувати їжу дерев'яними лопатками або силіконовими. Струк сковороди з покриттям приблизно 5 років.
Що готувати??
Як відомо, для нормального функціонування кухні має бути кілька різновидів сковорідок різного розміру. Для того, щоб приготувати яєчню досить універсальну сковорідки з антипригарним покриттям. Для тушкування, смаження важливі міцне товсте дно та високі бортики та довгою ручкою. Тоненька сковорідка з мінімальним бортиком для млинців, сковорідка-гриль для м'яса та риби.
І на посидок...
З точністю можна сказати, що кожна сковорода має свої плюси та мінуси. Здійснюючи вибір, не звертайте увагу тільки на зовнішній вигляд продукту, він може виявитися дуже не практичним і не пристосованим до щоденного використання. Занадто дорогі вироби, також не варто купувати, адже сковороди з антипригарним покриттям не слугують більш ніж 5-6 років.