Набори каструль
Якість їжі безпосередньо залежить від того в чому вона готується, тому підходите до вибору кухонного приладдя та посуду максимально відповідально. Набори каструль у даній групі різнопланові і багатофункціональні. Вони відрізняються красою кольору, міцністю корпусу і наявністю антипригарного і антибактеріального покриття. Ви можете звернути увагу на міцні каструльки з нержавіючої сталі, які складаються або з декількох каструль, або включають в себе 1-2 сковороди і сотейник. Нержавіюча сталь зручна в плані користування, вона не є "квіточкою" за якою потрібно постійно доглядати, більше того - це єдина посуд на сьогоднішній день, в якій можна зберігати їжу після приготування. Єдиним мінусом, мабуть можна назвати її одноманітність. Трохи цікавішим у цьому плані посуд з литого алюмінію, вона здатна не тільки розширити функціонал вашої кухні, але і розбавити її кольором. Литий посуд володіє міцністю і внутрішнім антипригарним покриттям, що значно спрощує процес приготування. Як бонус в комплектах йдуть силіконові накладки для ручок, присоски для пари, бакелітові підставки, фартухи, прихватки і губки для миття.
- 3 771 ₴Готово до відправкиTO-10
- 4 087 ₴Готово до відправкиDIAC-12
- 3 771 ₴Готово до відправкиTO-10
- 4 087 ₴Готово до відправкиDIAC-12
- 4 087 ₴Готово до відправкиDIAC-12
- 4 087 ₴Готово до відправкиDIAC-12
- 3 490 ₴Немає в наявностіRL-ES1014C+380 (96) 101-18-98
- 3 190 ₴Немає в наявностіRL-ES1014M+380 (96) 101-18-98
- 2 492,40 ₴Немає в наявностіRL-WS1008M+380 (96) 101-18-98
- 2 194,80 ₴Немає в наявностіRL-FC14L+380 (96) 101-18-98
- 2 500 ₴Немає в наявностіRL-FM10L+380 (96) 101-18-98
Набір каструль або як вибрати якісну посуд для кухні?
Кожна господиня впевнена, що смакові якості приготованого нею страви залежать не тільки від її вміння готувати, але й посуду, яку вона обирає. Саме тому в її арсеналі кілька різнопланових каструль і сковорідок, або повноцінний багатофунціональний набір посуду.
Сучасний виробник радує нас великим асортиментом, але і бентежить безліччю питань в плані вибору. В голові піднімаються питання про те, як вибрати набір, (який, як правило коштує дорого!) щоб в кінцевому підсумку він не розчарував? Який виробник краще вітчизняний або іноземний? Давайте розбиратися!
Отже що в комплекті?
Перш ніж сформувати вибір посуду зверніть увагу на кілька факторів.
1. Цінова політика. Будь-який набір коштуватиме дешевше, ніж точно таку кількість предметів куплених окремо.
2. Заощаджений на виборі час. На покупку по одиночних штучок піде набагато більше часу.
3. Однакова стилістика. Набір посуду складається з кількох предметів, здатний привнести в кухню яскраві фарби.
4. Безкоштовні дрібниці. Бонуси від виробника у вигляді губок для миття посуду, прихваток, силіконових накладок для ручок, фартухів і т. д.
Таким чином прикупивши набір каструль ви можете порадувати не тільки себе, але і своїх близьких, адже такий подарунок оцінять по достоїнству і новосели і молодята.
З якою кількістю предметів визначиться? Для невеликої сім'ї цілком достатньо комплекту з трьох-чотирьох каструльок різного розміру, двох сковорідок і ковшика. Цього цілком достатньо для щоденного приготування кулінарних шедеврів.
Інша комплектація у вигляді пароварок, салатників, фритюрниць та іншого начиння підбирається індивідуально.
Який матеріал?
Найчастіше для виготовлення посуду використовують:
- нержавіючу сталь;
- литий алюміній;
- емальований сталь.
Сталева посуд почала все частіше входити в будинок. Завдяки своїй невибагливості, міцності і довговічності посуд полюбилася багатьом господиням. Вона підходить для миття в посудомийній машині, не боїться миючих засобів і скол. Хороша така посуд ще й тим, що не насичує запахи, не змінює смаку і сприяє поширенню бактерій і мікробів. Більше того, є єдиним видом посуду, в якому можна зберігати їжу в холодильнику. Сталеві каструлі не втратять свій зовнішній вигляд через багато років, вони не бояться жита і охоче приживуться в будь-якому дизайні. Купуючи таку посуд неодмінно віддайте перевагу багатошарового дна - воно сприяє більш рівномірному прогріванню і знизить ризик пригорання їжі.
Литий алюміній, все частіше використовується у виробництві високоякісного посуду. Він хороший своїми унікальними теплорозподільними і теплоакумулюючими властивостями. Такий матеріал ідеальний для сучасних керамічних, мармурових і греблоновых покриттів. Товсте дно дає можливість рівномірного прогрівання посуду і знижує можливість її перегрівання (яке може стати однією з причин втрати антипригарних властивостей покриття). Посуд з литого алюмінію не тільки міцна і зручна в користуванні, але і яскрава.
Емальована сталь використовується для виготовлення кастрюль, сотейників і газових чайників. Прямим призначенням емалі є захист метал від корозії. До їжі емаль має нейтральне ставлення. При виборі такого посуду важливо оглянути її на наявність скол, тріщин і дефектів. Адже з появою такого роду деформацій, каструлі стають не придатними до використання. В емальованому посуді можна готувати що завгодно, але неодмінно необхідно спостерігати за процесом, адже найчастіше залишена без нагляду пригорає їжа.
Якими повинні бути ручки?
Комфортність і безпеку приготування залежить від того, як виготовлені ручки і яким способом вони прикріплені. Металеві, бакелітові або з софт-тач пластику, знімні або литі? Якщо ви хочете використовувати посуд в духовці, то віддайте перевагу сталевим або ручок з литого алюмінію, вони чудово витримують високі температури, але на жаль дуже сильно розжарюються. Такий недолік усувається за допомогою різнобічних дизайнерських рішень.
Ручки з бакеліту і софт-тач пластику міцні, не нагріваються під час готування і не ковзають. Але оскільки вони бояться температур вище 150 градусів, то не підходять для духових шаф.
Якщо ручки великі і далеко виступаючі, то щоб уникнути контакту з конфоркою їх оснащують термоізолюючої оздобленням або силіконовими вставками.
Якщо ми говоримо про суцільнолитих каструлях і сковородах, де корпус і ручки - єдине ціле, то вам не обійтися без прихваток. Такий варіант зустрічається у посуду з литого алюмінію або чавуну. Але, незважаючи на велику площу прогрівання, вони є найбільш надійними.
Клепочное з'єднання або кріплення за допомогою болтів, також дуже поширене. Завдяки йому кухонні начиння стає красивішим і практичніше, єдиним мінусом є скрутне миття внутрішньої частини, де збираються частинки їжі.
Знімні ручки зручні для зберігання і дають можливість використовувати посуд в духовці. При купівлі каструль зі знімними ручками зверніть увагу на те як вони кріпляться.
Яка кришка?
Як правило, набори каструль надходять у продаж з кришками. Але є і виключення, якщо набір без кришок або вам їх просто недостатньо, ви можете докупити їх. Навіщо запитаєте Ви? Аргументів достатньо, по-перше, захист від бризок розпеченого масла, яке може потрапити на руки. По-другі, запобігання попадання тих же бризок на меблі і третє, під кришкою страви готуються набагато швидше.
Кришки можна розділити на два види - скляні і металеві, з отвором для виходу пари або без. Є кришка передбачена виробником, то безумовно він заздалегідь подбав про те, щоб вона надійно прилягала до відповідної каструлі або сковороді. Якщо ж вам довелося вибирати кришку особисто, то врахуйте діаметр предмета до якого вона буде йти парою.
Якщо ми говоримо про матеріалі, то найчастіше для виготовлення використовую скло або нержавіючу сталь. Скло є не лише екологічно чистим матеріалом, але і прозорим, що дає можливість спостерігати за процесом приготування не піднімаючи кришку. За скляними кришками легко доглядати, вони підходять для миття в посудомийці, але вимагаю до себе дбайливого ставлення. Скло хоч і жароміцне є матеріалом досить крихким.
Стальные крышки намного надежнее, но огромным минусом является то, что они плохо удерживают тепло и слишком склонны к царапинам. Такая крышка не смотрится оригинально, но отличается практичностью и легкостью в уходе.
Что еще важно?
Важно обратить внимание для каких типов плит подходит выбранная ваши посуда. Зачастую такая информация указана на сайте продавца или на коробке изделия.
Наличие антипригарного покрытие не сменно важно, ведь оно уберегает пищу от пригорания и налипания.
У більшості наборів основним власником антипригарного покриття є сковорода.
Наявність мірної шкали дасть можливість дотримуватися рецептури не вдаючись до мірного стакана.
Зливний носик не дасть розбризкати рідину і забруднити поверхню.